Karbonrens av motoren -hva er det og hvordan virker det?

Karbonrens for fossile motorer

Karbonrens av bensin- og dieselmotorer kommer for fullt også i Norge. Det er en miljøvennlig og nyskapende måte å holde motoren ren på. Prosessen er teknisk kjent som pyrolyse, som vi gjerne kjenner iigjen fra en egen funksjon på komfyrovner. Og vi vet jo hvor skinnende ren og pen de blir inni av det. Slik blir innsiden av bilmotoren også etter behandling med karbonrens.

Noen opplever kanskje å få en feilkode som peker mot egr ventil,  som kan bli en kostbar affære å reparere/bytte. I slike tilfeller kan ofte en karbonrens utbedrende behandling være noe å forsøke til bilen din. Erfaringer har vist oss at det i mange tilfeller fjerner årsaken til feilkoden i utgangspunktet, i tillegg til at motoren uansett får bedre ytelse, mindre utslipp osv.

 

Fordeler:

  • Karbonrens av motoren er en billig og effektiv måte å gjøre bilen din «grønnere» på. CO2 utslippet går ned, og jo eldre bil – jo større reduksjon i utslippet.
  • Friskere motor som yter bedre. Etter en behandling med karbonrens, kommenterer mange at motoren nesten har fått et nytt liv. Responstiden på gasspedalen blir raskere, akselerasjon går jevnere og man kan oppleve å få mer effekt ut av motoren.

 

  • Økt levetid og mindre servicekostnader. Vi anbefaler en karbonrens ca en gang pr. år, eller hver 15.000 km. Det er en rimelig investering som bidrar til at bilmotoren presterer bedre og man vil trenge å skifte slitedeler sjeldnere. En ren motor gir god økonomi på sikt.

 

  • Mindre drivstoff forbruk. En karbonrens gjør motoren mer effektiv, og en konsekvens av det er lavere drivstoff forbruk.

 

Ettersom utstyret er mobilt, kan vi i Bildoktoren på utvalgte steder tilby karbonrens på din bil hjemme hos deg.

Vi har valgt å bruke et merke som heter Carbon-K på karbonrens. Det er markedsleder i England innen karbonrensemaskiner, og produserer avanserte, hydrogendrevne rensemaskiner med usedvanlig høy yteevne. Når vi først skal tilby karbonrens som en tjeneste, ønsker vi jo å bruke kvalitetsprodukter.

 

Hvordan foregår en behandling, og er det farlig å få det utført utenfor verksted?

Ved å koble maskinen på luftinntaket på bilen mens motoren går, økes forbrenningstemperaturen i motoren, og dette gjør det mulig for en kjemisk reaksjon som brenner av og sanker karbonoppsamlinger. Det som er igjen av karbonet går over i gassform og ledes trygt ut gjennom eksosen i generelt en klar, ikke-forurensende røyk.

Etter en litt lengre kjøretur med bilen i etterkant av en karbonrens behandling, vil du ha oppnådd full effekt av behandlingen.

Behandlingstiden avhenger av tilstanden og størrelsen på motoren. En vedlikeholdsbehandling som gjennomføres årlig vil ta kortere tid (og koste mindre) enn når det er nødvendig med en kurerende behandling, som tar lengre tid og går enda dypere. Alt fra 30 -60 minutter er vanlig på en enkel behandling. Jo eldre bil – jo lengre behandlingstid, men prisen vi tar påvirkes ikke av alderen på bilen.

Ingen deler eller komponenter må demonteres eller tilpasses for å utføre behandlingen. Derfor er dette mulig å få utført mobilt.

Pris

Vi tilbyr to ulike behandlinger. En vedlikeholdsbehandling a kr. 1999,- samt en kurativ behandling a kr. 2999,-

 Les mer under våre tjenester for å få en oversikt over hvor i landet vi også tilbyr karbonrens.